Delphi - BDE alias nevek kezelése a weben keresztül

forráskód letöltése
Internetes rendszereink esetén nem árt egy kis segéd program, melynek segítségével bárhonnan, ahol csak van lehetőségünk internet elérésre, karbantarthatjuk szerverünkön lévő alias neveket, felvehetünk újat, törölhetünk meglévőt.
A program elkészítéséhez a TAliasManager saját fejlesztésű komponenst használjuk fel.
A mellékelt példaprogram megnyitása előtt az AliasManager.pas-ban lévő komponenst telepítenie kell a Delphi alá. Ebben a forráskódban a SCRIPTS nevű konstanst módosítania kell, ha átnevezné a programot Project1-ről másra, illetve ha a program elérési útvonala változik.
A komponens csak a Standard adatbázisokat kezeli, de kis továbbfejlesztéssel ez kiterjeszthető másra is.
A komponens Content függvénye szolgáltat egy web lapot, melyen megtalálható egy táblázatban az összes létező alias név, elérési útvonallal együtt. Itt elvégezhetjük a törlést, és lehetőség van új alias név felvételére is.
Új alias-t létrehozni az Add eljárással lehet. Első paramétereként az alias nevet, másodikként annak elérési útvonalát kell megadni.
A Delete eljárással törölhetünk egy aliast. Paraméterként ennek nevét kell megadnunk.
A Modify eljárással módosíthatjuk az alias paramétereit. Ezek listáját paraméterként kell megadnunk.
A WebPage property-ben tárolhatjuk el a megjelenő web lap HTML kódját. Az aliasokat tartalmazó táblázat sorainak helyére itt egy <#items> címkét kell megadnunk. Ezeket az egyes sorokat pedig a Row nevű property-ben adhatjuk meg.
A komponens ezen adatokból automatikusan előállítja a kérdéses web lapot.