C# - Teljes unicode karaktertábla megjelenítése

forráskód letöltése
Unicode karakterek használatának nem csak akkor van értelme, amikor szeretnénk távol-keleti nyelvekben szereplő karaktereket megjeleníteni, - hiszen magyar nyelvű alkalmazásainkban erre valószínűleg igen ritkán van szükség - hanem akkor is jól jön az ismeretük, amikor különféle szimbólumokra lenne szükségünk. A unicode karakter készletben nagyon sok, jól használható szimbólum található a mértékegységeken keresztül a sakk bábuk rajzáig számtalan különféle grafikával találkozhatunk.
Ehhez persze nem árt ismerni, hogy milyen lehetőségeink vannak. A mellékelt programmal megtekinthetjük a teljes karakterkészletet.
Unicode karakterkészlet használatához nem árt, ha telepítjük a Windows-ba ennek támogatását és az ehhez tartozó unicode betűkészleteket, mint például az MS Mincho. Ha ez még nem lenne a gépünkön, akkor a Control Panel > Regional Options > General > Language settings for the system (Vezérlőpult > Területi beállítások > Általános > A rendszer nyelvi beállítása) helyen el tudjuk végezni ennek telepítését. (Win XP esetén Control Panel > Regional and Language Options > Languages)
A megjelenítést most egy ListBox-ba végezzük el, melyet egyszerűen feltöltünk a karakterekkel és azok sorszámával.
  private void button1_Click(object sender, System.EventArgs e)
  {
   listBox1.BeginUpdate();
   for (int i=0; i<65536; i++)
   {
    listBox1.Items.Add(i.ToString() + ": " + (char)(i+32));
   }
   listBox1.EndUpdate();
  }