C# - Keresési lap, kedvencek oldal készítése a HTML Help-hez

HTML Help 6. rész

forráskód letöltése
A HTMLHelp soron következő fejezetében megtanulhatjuk, hogy miként készíthetünk kereső szolgáltatást a HTMLHelp állományunkhoz, mely részletes keresési lehetőséget tartalmaz a Help teljes szövegére nézve.
A cikkből kiderül még az is, hogy miként hozható létre egy olyan ablak a HTMLHelp-ben, ahová a felhasználó felveheti kedvenc oldalait, hogy azokat a későbbiekben könnyedén megtalálhassa.
Indítsuk el a HTML Help Workshop programot.
Válasszuk a Project lapon a Change project options gombot. A megjelenő dialógus ablakban a Compiler lapon be kell jelölnünk a Full text search mezőt. Ezek után már csak újra kell fordíttatnunk a HTMLHelp állományunkat és a kereső oldal automatikusan létrejön, ahol teljes körű keresést hajthat végre a felhasználó a help-ben található web lapjaink szövegében.
Érdemes ezt rögtön ki is próbálni, mielőtt továbbhaladna a cikk olvasásában.
Érdemes ezt azért megtenni, mivel így látni fogja a különbséget az egyszerű és az összetett keresési oldal között. Eddig csupán az egyszerű keresési oldal lett a HTMLHelp-be fordítva. Lehetőség van viszont egy összetettebb keresési lehetőséget nyújtó oldal létrehozására is, ehhez a fentieken túlmenően még két CheckBox-ot be kell állítanunk, hogy ez is létrejöjjön.
Ez a CheckBox szerencsétlenül eléggé eldugott helyen található: a Project lapon a létrehozott ablaknál (Window) duplán kattintva megjelenik a Window Types dialógus ablak.
Itt a Navigation Pane lapon a Search Tab és az Advanced CheckBox-okat kell bejelölnünk és a help-et újrafordítanunk.
Ugyanitt tudjuk beállítani azt, hogy legyen a help-ben kedvencek (favorites) ablak is. Ehhez csak a Favorites tab mezőt kell bejelölnünk.
Fordítás után indítsuk el a help-et és a keresés mezőhöz írjuk be a "rész" szót próbaképpen.

HTMLHelp cikksorozat