C# - Server Application Unavailable

forráskód letöltése
Ha megpróbálunk egy ASP.NET-es WEB alkalmazást Win2000 szerveren futtatni és fenti hibaüzenet látnánk szépen megtervezett web oldunk helyett, akkor nem árt matatni egy kicsit a konfigurációs állományokba, hogy ez a hiba megszűnjön és web oldalunk úgy működjön, ahogy azt elterveztük.
Amikor web oldalunk szeretnénk látni, de a böngészőben ez jelenik meg:
Server Application Unavailable 
The web application you are attempting to access on this web server is currently unavailable. Please hit the "Refresh" button in your web browser to retry your request. 
Administrator Note: An error message detailing the cause of this specific request failure can be found in the system event log of the web server. Please review this log entry to discover what caused this error to occur.
akkor úgy tűnik, hogy valami nincs rendben. Ha a hiba ajánlásának megfelelően megnézzük az eseménynaplót, akkor abba láthatunk egy ilyen bejegyzést:
id 1007
aspnet_wp.exe could not be launched because the username and/or password supplied in the processModel section of the config file are invalid.
Keressük hát elő Machine.config állományt, melyben megtaláljuk az említett processModel szekciót. Az állomány aktuálisan az alábbi útvonalon található:
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\CONFIG\machine.config
A help - e cikk írásakor még - azt mondja, hogy a System név az alapértelmezett, ennek ellenére a Machine név kerül ide.
 <processModel 
 ...
 userName="machine" 
 password="AutoGenerate" 
 ...
 />
Javítsuk hát át a machine szót system-re, majd mentsük és zárjuk be a machine.congfig állományt.
 <processModel 
 ...
 userName="system" 
 password="AutoGenerate" 
 ...
 />
Ettől kezdve webes alkalmazásunk már panaszkodik, a fenti hibaüzenetet is elfelejti és minden megy úgy ahogy elterveztük, de azért nézzük is meg, hogy mit is csináltunk a fentiekben:
Amikor webes alkalmazásunk fut, akkor ehhez szükség van az aspnet_wp.exe futtatására. A machine.config állományba a processModel-nél előírható az, hogy melyik Windows felhasználó nevében szeretnék futtatni az adott folyamatot. Ehhez a userName mezőben egy tetszőleges, létező felhasználói nevet megadhatunk és a password-ben a hozzá tartozó jelszót is. Van azonban két speciális felhasználó: a machine és a system. E két esetben a jelszó AutoGenerate kell hogy legyen.