C# - Web oldal megjelenítése saját alkalmazásban

forráskód letöltése
Ha egy alkalmazásunkban szeretnénk egy Form-on egy tetszőleges web oldalt megjelenítni, akkor erre is lehetőségünk nyílik. Ehhez csak arra lesz szüksége alkalmazásunknak, hogy az adott gépen telepítve legyen az Internet Explorer. Ha ez adott, akkor már bármilyen web lapot megjeleníthetünk, melyet az Internet Explorer is képes lenne megjeleníteni.
A megoldáshoz szükségünk lesz a WebBrowser ActiveX kontrolra. Ennek eléréséhez tegyük a következőt: válasszuk a Toolbox-ot, majd jobb gombbal kattintsuk és a megjelenő menüből a Customize ToolBox menüpontot válasszuk ki. A megjelenő ablakban a COM Components lapon a Microsoft Web Browser elemet jelöljük ki. Az ablak bezárása után megjelenik a Toolbox-ban egy Explorer nevű kontrol, melyet mostantól bármely alkalmazásunkban felhasználhatunk.
Nézzük most miként is érhetjük el, hogy megjelenjen benne egy web oldal. A mellékelt példához egy igen egyszerű HTML oldalt készítettünk 1.htm állományba, melyet most betöltünk. Ehhez a Navigate2 függvény hívására lesz szükségünk. Ennek első paraméterében adhatjuk meg annak az állománynak az elérési útvonalát, melyet szeretnénk a böngésző ablakába betölteni.
  private void button1_Click(object sender, System.EventArgs e)
  {
   object url=Application.StartupPath+"\\1.htm";
   axWebBrowser1.Navigate2(ref url, ref none, ref none, ref none, ref none);
  }
Amikor ez a betöltés befejeződik, akkor jön létre a NavigateCompelete2 esemény. Ezt felhasználva értesülhet alkalmazásunk e tényről.
  private void axWebBrowser1_NavigateComplete2(object sender, AxSHDocVw.DWebBrowserEvents2_NavigateComplete2Event e)
  {
   label1.Text = e.uRL.ToString();
  }