C# - Web oldalunkat a Kedvencek mappába felvevő link készítése

forráskód letöltése
Keresünk egy olyan megoldást, mely megvalósít egy olyan linket egy tetszőleges web oldalon, melyre ha a felhasználó rákattint, akkor képes lesz az adott web oldalt a Kedvencek mappába helyezni. Megoldás előnye az lesz, hogy nem szükséges semmilyen adatot megadnunk a link készítésekor, bármely web oldalon is legyen, mivel a szükséges adatokat a program automatikusan létrehozza.
Mellékelt példa megnyitása előtt szükséges egy Favorites nevű virtuális könyvtár létrehozása, mely a példa könyvtárára mutat. Ehhez nyissa meg a mellékelt mappa Tulajdonság ablakát és itt a Webmegosztás lapon engedélyezze a mappa megosztását olvasási és parancsfájlok futtatási jogával.
Első lépésként hozzuk létre a linket, mely egy javascript függvényt hív meg. Ez a függvény helyezi a Kedvencek mappába az adott oldalt.
  <form id="Form1" method="post" runat="server">
   <A href="javascript:addFavorites()">A lap hozzáadása a kedvencekhez</A>
  </form>
Az addFavorites függvényen belül a window.external objektum AddFavorite függvénye jeleníti meg a szükséges ablakot. Ez a függvény két paramétert vár, az elsőben a web oldalunk teljes URL-jét kell megadni, míg a másodikba a tárolandó oldal megnevezését.
Az URL-t a document objektum URLUnencoded property-je adja, míg a megnevezést szintén a document objektumból vesszük, a title property-n keresztül. Ez biztosítja számunkra azt, hogy bármely web lap esetén a Kedvencek mappába történő helyezésnél megfelelő oldal név és URL legyen anélkül, hogy ezt manuálisan meg kellett volna adnunk.
  <SCRIPT language="JavaScript">
   function addFavorites()
   {
    window.external.AddFavorite(document.URLUnencoded, document.title);
   }
  </SCRIPT>
A document objektum title property-je a HTML oldal HEAD szekciójában lévő TITLE bejegyzésből veszi az értéket.
  <title>Software Online példaprogram</title>