C# - Saját ikon kezelése, hozzárendelése alkalmazásunkhoz

forráskód letöltése
Ebből a példából megtudhatjuk, hogy miként rendelhetünk saját ikont a Form-unkhoz, valamint arra is fény derül, hogy hogyan használhatunk fel a Visual Studio.NET-et az ICO elkészítésére.
Minden Form bal felső sarkában egy-egy ikon jelenik meg. A Visual Studio.NET-el készült alkalmazások automatikusan kapnak egy ilyen ikont. Ha viszont saját programunkhoz egy egyedi ikont szeretnénk, akkor szükségünk lesz egy ICO állományra, melyet akár mi magunk is megrajzolhatunk.
Az ikon hozzárendelése a Form-hoz igen egyszerű: a Form Icon property-én keresztül betölthetünk egy ICO állományt. Arra is van lehetőségünk, hogy ezt az állományt szerkesszük a Visual Studio.NET-en keresztül. Ehhez fogjuk meg az ICO állományt mondjuk egy Windows Intézőben egérrel és húzzuk a Visual Studio.NET Solution Explorer ablakára. Ezzel az adott ikont hozzáadtuk az aktuális projektünkhöz. Ha duplán rákattintunk az ikonra, akkor megjelenik egy szerkesztő ablak, ahol tetszőlegesen módosíthatjuk az ikont vagy újat is rajzolhatunk.