C# - Kötelezően kitöltendő adat jelzése képpel

forráskód letöltése
Webes alkalmazásoknál amikor adatbevitelre kerül a sor, akkor rendszerint vannak olyan adatok, melyeket kötelező a felhasználónak kitölteni. Az adatmegadást a RequiredFieldValidator kontrollal ellenőriztethetjük, sőt egy szöveges üzenetet is megjeleníthetünk az oldalon abban az esetben, ha az adott mező nem lenne kitöltve. Mit tegyünk viszont olyan esetben, ha nem szöveget, hanem valamilyen kis képet szeretnénk megjeleníteni figyelmeztetésképpen? Ehhez a feladathoz nem találunk kontrolt a Toolbox-on, vagy mégis?
Mellékelt példa megnyitása előtt szükséges egy ImgRequired nevű virtuális könyvtár létrehozása, mely a példa könyvtárára mutat. Ehhez nyissa meg a mellékelt mappa Tulajdonság ablakát és itt a Webmegosztás lapon engedélyezze a mappa megosztását olvasási és parancsfájlok futtatási jogával.
Készíthetnénk egy új kontrolt is, mely ellenőriz és szükség esetén megjelenít egy képet, de most válasszuk egy gyorsabb és egyszerűbb megoldást: használjuk azt a lehetőséget, mely sok webes kontrol esetén adott, hogy a szöveg megjelenítésére szolgáló Text property-kben nem csak egyszerű szöveget adhatunk meg, hanem akár HTML kódot is. Mivel a Text property-kben megadott sztring változtatás nélkül a web lapra kerül, így ha oda HTML kódot írunk, akkor az annak megfelelően fog működni.
Ezt kihasználva a RequiredFieldValidator kontrolt felhasználhatjuk kép megjelenítésére is. A teendőnk csupán annyi, hogy a Text property-jébe az alábbi HTML kódot írjuk:
<img src="req.gif" width=16 height=16>