Delphi - TTreeView elemeinek kiemelése vastag betűtípussal

forráskód letöltése
Ha valamilyen okból szeretnénk egy vagy több elemet kiemelni a TTreeView komponens elemei közül, akkor ezt megtehetjük úgy, hogy az adott elemnél beállítjuk, hogy a betűtípusa vastag legyen. Ha valamilyen okból szeretnénk egy vagy több elemet kiemelni a TTreeView komponens elemei közül, akkor ezt megtehetjük úgy, hogy az adott elemnél beállítjuk, hogy a betűtípusa vastag legyen.


Ehhez szükségünk lesz a TreeView_SetItem eljárás hívására. Itt első paraméterként az adott TTreeView komponens azonosítóját kell megadnunk, majd második paraméterként a módosítandó elemet TTVItem típusban.

Ennél a típusnál a stateMask fogja megmondani az elvégzendő műveletet, vagyis a vastag betűtípus állítását. A state mező pedig azt szabályozza, hogy ez a vastag betűtípus beállítva legyen, vagy éppen megszüntetni akarjuk ezt az állapotot.

A hItem fogja megmondani, hogy melyik sorszámú elemnél kell elvégezni ezt a műveletet. Mivel a TTreeView minden egyes elemének egyedi azonosító száma van, így ez alapján ez egyértelműen eldönthető. A mellékelt példában az aktuálisan kiválasztott elemnél fogjuk elvégezni ezt a műveletet.