Windows - Felügyelet nélküli telepítés válaszfájljában alkalmazható paraméterek

3. rész

Folytatjuk a felügyelet nélküli telepítés válaszfájljában alkalmazható paraméterekről szóló cikksorozatunkat. Ebben a részben az "Display", "RegionalSettings" és "TapiLocation" szekciók beállításairól lesz szó. [Display] szekció:

Ez a szakasz a képernyő beállításait tartalmazza. Működésének feltétele, hogy a Windows 2000 ismerje fel a gépben lévő videokártyát és rendelkezzen hozzá illesztőprogrammal. A beállításokkal nagyon körültekintően kell bánni, mert könnyen azt eredményezhetik, hogy kép helyett csak sötétséget látunk a monitoron. Csak azoknak javasoljuk, akik tisztában vannak a hardver eszközeik paramétereivel.

"BitsPerPel":
A monitor színmélysége állítható be. Értékként a 2 hatványkitevőjét kell megadni: 4, 8, 16 és 32 bites színmélységről beszélhetünk, de ez függ a videokártyán lévő memória mennyiségétől is.
"BitsPerPel=16" 65536 szín megjelenítésére állítja a képernyőt.

"Vrefresh":
A monitor képfrissítési frekvenciája. Általában 75 - 120 Hz közötti értékekkel szoktak dolgozni. Figyelem! A túl magasa beállítás eredményeként lehet, hogy nem lesz kép a monitoron.

"Xresolution":
A megjelenített kép vízszintes irányú felbontása. 800x600-as beállításnál: "Xresolution=800".

"Yresolution":
A megjelenített kép függőleges irányú felbontása. 800x600-as beállításnál: "Yresolution=600".

[RegionalSettings] szekció

Területi beállítások - csak akkor szükséges változtatni, ha az operációs rendszer alapértelmezett nyelvezetének beállításaitól eltérünk (pl.: angol Windows - magyar billentyűzet).

"InputLocale":
A hely és a billentyűzet kód kombinációjával lehet telepíteni a különböző billentyűzet beállításokat. A sorban első lesz az alapértelmezett a rendszerben.
"InputLocale = országkód1:billentyűzetkód1, országkód2:billentyűzetkód2, stb.". Az ország és billentyűzet kódokat a http://www.microsoft.com/globaldev Weboldalon lehet megtekinteni.

"Language":
A nyelvi beállításokat írhatjuk elő, szintén a fenti honlapon található azonosító használatával. Itt csak egy érték adható meg.

"LanguageGroup":
A rendszer által támogatott nyelvcsoportokat írhatjuk elő.
1 = Nyugat európai támogatás
2= Közép európai támogatás
"LanguageGroup=1,2"
A telepítés során nyelvcsoportokhoz tartozó fontkészletek is a merevlemezre kerülnek.

"SystemLocale":
A rendszer helyi beállításait írhatjuk elő, szintén a fenti honlapon található azonosító használatával. Ez határozza meg a menük és egyéb feliratok megjelenítésében használandó kódkészleteket. Függ az előző paraméter által rendszerbe integrált nyelvcsoportoktól.

"UserLocale":
A felhasználó helyi beállításait írhatjuk elő, szintén a fenti honlapon található azonosító használatával. Ez határozza meg a számformátumokat, idő és dátum kijelzést és a pénznemet. A "LanguageGroup" beállításaitól függően.

[TapiLocation] szekció:

A telefonos kapcsolatok "Tárcsázási helyének" beállításait tartalmazó szekció.

"AreaCode":
Telefonos körzetszám, ahol a számítógép található (pl.: "AreaCode=24").

"CountryCode":
Az ország kódja, ahonnan a számítógép tárcsáz (pl.: "CountryCode=36" - Magyarország).
Akinek szüksége van az összes országkódra, látogasson el az International Telecommunication Union Survey Weboldalára a http://itu.int/net/cctlds/index.html címre.

"Dialing":
"Dialing=Tone" - Tónus üzemű tárcsázást fog alkalmazni
"Dialing=Pulse" - Pulzus üzemű tárcsázást fog alkalmazni
Állítsuk tónus üzemre, ma már gyakorlatilag minden telefonvonalról használható és lényegesen gyorsabb tárcsázást biztosít.

"LongDistanceAccess":
Ha alközpontról tárcsázik a modemünk és nem közvetlenül fővonalról, akkor egy szám felhívása után kap csak fővonalat (általában 0 vagy 9). Ezt a számot, mint előhívót adhatjuk meg ebben a paraméterben (pl.: "LongDistanceAccess=9").
Felügyelet nélküli telepítés válaszfájljában alkalmazható paraméterek cikksorozat