Delphi - Komponens fejlesztés haladóknak

17. rész

forráskód letöltése
Kíváncsi, hogy egy-egy alkalmazása hány darab PAS állományból áll és hogy ezekben hány sort gépelt be összesen?
Ha igen, akkor e cikkben bemutatott komponens segítségével ezt könnyedén megállapíthatja, de akár más állomány keresési és feldolgozási alkalmazás is építhető vele. Kíváncsi, hogy egy-egy alkalmazása hány darab PAS állományból áll és hogy ezekben hány sort gépelt be összesen?
Ha igen, akkor e cikkben bemutatott komponens segítségével ezt könnyedén megállapíthatja, de akár más állomány keresési és feldolgozási alkalmazás is építhető vele.


A mellékelt példaprogram megnyitása előtt a SearchFolder.pas-ban található komponenst telepíteni kell a Delphi-be.

A múlt héten fejlesztett SearchFolder komponenst most egy Filter nevű property-vel egészítjük ki. Ennek segítségével megszűrhetjük a keresés közben talált állományokat egy egyszerű IF vizsgalattal eldöntve, hogy a találat állomány kiterjesztése megegyezik-e a Filter property-ben megadott értékkel vagy sem.

Ha itt megadjuk a PAS kiterjesztést, akkor az OnNextItem esemény csak akkor jön létre, ha a komponens az alkönyvtárak keresése közben ilyen kiterjesztésű állományt talált.

Ettől kezdve már csak számlálnunk kell az állományokat, valamint a bennük lévő sorok számát, hogy megkaphassuk az eredményt.

Komponens fejlesztés haladóknak cikksorozat