Windows - Web Telephony Engine

A Microsoft Web Telephony Engine egy nyitott környezet, ami Internet technológiát nyújt telefonos alkalmazások létrehozására, futtatására. Lehetővé tesz megoldásokat egyaránt kétutas (böngésző és telefon) és egyutas (csak telefonos) Web oldalakhoz.
A Web Telephony Engine egy futtató motor, ami a HTML nyelvet használja, hogy utat nyisson az általános Web szerzői eszközökhöz, így lehetővé téve telefonos megoldások készítését, mint pl.: Interactive Voice Response (IVR) - Interaktív hanginformációs rendszer, hangposta, automatikus hívássorolás, és hívás központok.
Ez a technológia megegyezik más nyitott platform irányzatok használatával, és adat hálózatok konvergenciájával. A Web Telephony Engine egy új adalék a Microsoft telephony platformhoz, ami a "Microsoft Platform Software Development Kit for Windows 2000" része. Ezt kiegészíti a "Windows Telephony Application Programming Interface" (TAPI) 3.0, a Windows NetMeeting, a Microsoft Phone Dialer, és egyéb a Windows 2000-ben elérhető hálózati bővítmények.
Web Telephony Engine leírása
A Web Telephony Engine kiterjeszti a meglévő Web standard-ek és eszközök értékét, magába foglalva a hangos alkalmazások támogatását. Ez a technológia lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy használják a HTML-t, ASP-t és egyéb Web szerzői eszközöket telefonos alkalmazások fejlesztésére.
A Web Telephony Engine könnyűvé teszi kettős elérésű Web oldalak létrehozását, amelyek böngészhetők Web browser, vagy telefon segítségével, használva a beszédes, vagy tárcsázó parancsokat.
A Web Telephony Engine a Web szerveren fut, és integrálódik a TAPI 3.0-val és a Microsoft Speech API-val (SAPI).
A Web Telephony Engine öt egyszerű HTML kiterjesztésen alapszik, ami gazdag hangfeldolgozó kapacitást tesz lehetővé.
A Web Telephony Engine egy egyszerű technológiai utat nyújt a HTML által, hogy nyíltan és egyszerűen támogassa a telefonos szolgáltatásokat együttműködésben egyéb más Web szolgáltatásokkal, vagy különálló hangos alkalmazásokkal.
A standard Web technológiák használata segítségével standard Web szerverek kiszolgálhatnak, vagy segítséget nyújthatnak hangos alkalmazásokhoz. Ez a rugalmas támogatás sokkal nyitottabb piac a telefonos alkalmazásoknak, és új alkalmat nyit a rendszer integrátoroknak, hogy telefonos funkciókat nyújtsanak megrendelőiknek.
A Microsoft Web Telephony Engine a következő komponensekből áll:
  • Egy futásidejű motor, ami HTML alapú feldolgozást szállít telefonon keresztül.
  • Egy kezelőfelület, ami felügyeli ezt a motort.
  • Teljes telefonos felhasználói felület, megvalósítva odaillő HTML tag-ek segítségével.
  • TAPI 3.0 scripting integráció, ami telefonos műveleteket tesz lehetővé Windows 2000 szerver alapú hálózaton.