Windows - Microsoft Identity Integration Server

A Microsoft Identity Integration Server egy olyan új megoldás, amely az azonosítási információk elszórtan megjelenő darabjait egy központi helyre integrálja, és a kezelését is megkönnyíti. Ez az új szolgáltatás a napokban jelent meg, és a Windows 2003 szerver operációs rendszer számára készült. Cikkünkben felsoroljuk a rendszer legfontosabb tudnivalóit.
A Microsoft a napokban jelenik meg a Microsoft Identity Integration Server 2003 szoftverrel, ami egy kulcseleme az azonosítást végző kezelőeszközök fejlesztésének. Az MIIS növeli az azonosítás és elérés kezelését a megrendelőknek azáltal, hogy a különböző tárházakban meglevő felhasználói információkat egy közös központi helyre integrálja. Ennek eredményeként az MIIS csökkenti a rizikót és a komplexitást, üzembe helyezve és fenntartva egy széles körű azonosítás- és elérés-kezelő megoldást.
Az MIIS segítségével mi egy értelmes metaadatbázis kapacitáshoz jutunk egy megoldáson belül, ami lehetővé teszi a megrendelőknek, hogy létrehozzanak és kezeljenek felhasználói azonosítókat egyszerű, konzisztens nézetben az egész vállalaton belül és az azonosítás teljes életciklusában.
Mindamellett, hogy integrálja az azonosítási információkat többféle platformon keresztül, az MIIS könnyebbé teszi az azonosítási kezelést azáltal, hogy automatizálja a felhasználói fiók bevezetésének és kirekesztésének folyamatát, valamint lehetővé teszi az önkiszolgáló jelszókezelést.
Az új ajánlatok felgyorsítják a felhasználó befogadását az azonosítás-kezelő megoldásba
A kifejlesztett azonosítás-kezelő stratégia részeként az alábbi újdonságot jelenti a Windows 2003 szerver felhasználóknak:
  • Active Directory alkalmazási mód (ADAM) lehetővé teszi a felhasználóknak az AD üzembe helyezését, mint LDAP-t az alkalmazás-specifikus adatokhoz, amíg használják az elosztott AD infrastruktúrát a felhasználói belépéshez. Az ADAM a felhasználóknak nagyobb flexibilitást nyújt az AD üzembe helyezéséhez, vagy egy AD-t használó alkalmazás esetén.
  • Az Identity Integration Feature Pack az Active Directory-hoz integrálja az azonosítási információkat több AD-erdő, vagy ADAM megvalósítás között. Eredményképpen a vásárlók sokkal könnyebben kezelhetik digitális azonosítóikat az AD infrastruktúrán keresztül.
  • Directory Services Markup Language (DSML) 2.0 lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy a címtár struktúrájú információikat és műveleteket reprezentálják XML formátumban. Az eredmény az együttműködés az Active Directory és más címtárszolgáltatások között, amelyek támogatják ezt a szabványt.
  • A Microsoft Identity Management Solution Accelerator (azonosítás-kezelő megoldást gyorsító) a PricewaterhouseCoopers LLP-vel épült, és tervezési, megvalósítási tanácsadást nyújt, ami segít a vásárlóknak eredményesen tervezni és építeni egy azonosítás-kezelő infrastruktúrát.
A következő célja a Microsoftnak az azonosítás-kezelés kiterjesztése tűzfal mögé a nagyobb integráció érdekében, egy vállalaton belül.