Windows - Csoport megfeleltetése, összefűzése

Az AD költöztetése 6. rész

Az Active Directory költöztető eszközével különféle forrástartományokból csoportokat tudunk átvinni egy közös céltartományba, illetve a csoporttagok egy közös csoportba kerülnek. Cikkünkben bemutatjuk a varázslót, valamint foglalkozunk még a hibásan lefutott műveletek újrafeldolgozásával is.
Group Mapping and Merging varázsló
Ahhoz, hogy csoportokat tudjunk összevonni a költöztetés során, használjuk a Group Mapping and Merging varázslót. Több alkalommal futtatva a varázslót, különféle forrásokból feleltethetünk meg csoportokat a célcsoporttal.
A tartományok kiválasztásakor hibaüzenetet kapunk, ha azonos erdőből választjuk a két tartományt.
Ezután következik a csoportválasztás, amely során meghatározzuk a megfeleltetni kívánt forráscsoportokat. A következő lépés a célcsoport meghatározása. Ide kerülnek a forráscsoportok tagjai. Ezt követően megadhatunk egy cél Organizációs Unit-ot. A következő lépésben megadható a célkörnyezetnek az azonosítója, amely a változtatásokat elvégzi.
A csoport opciók lapon megadhatjuk, hogy a felhasználói jogok is átkerüljenek a cél tartományba, valamint azt is megszabhatjuk, hogy a biztonsági azonosítók (SID-ek) az új tartomány SID History-jába kerüljenek.
Retry Task varázsló
A Retry Task varázsló arra képes, hogyha az alábbi műveletek közül valamelyik nem végződött sikerrel, akkor azt megpróbálja újra végrehajtani:
  • Számítógép költöztetése
  • Biztonsági beállítások költöztetése
  • Szolgáltatás azonosítók költöztetése
  • Report készítés
Egy listában találjuk azokat a próbálkozásokat, amelyek nem jártak sikerrel. Kiválaszthatjuk, hogy melyiket szeretnénk újra futtatni, majd a varázslóban tovább lépve újraindíthatjuk a kérdéses művelete(ke)t.

Az AD költöztetése cikksorozat