Delphi - Menürendszer feltöltése könyvtárszerkezettel

forráskód letöltése
Ebben a példaprogramban azt valósítjuk meg, hogy a program indulásakor beolvasunk egy könyvtárat és az abban lévő alkönyvtár szerkezetnek megfelelően dinamikusan létrehozunk és feltöltünk egy menürendszert az alkönyvtárak neveivel.

Megvalósítjuk azt is, hogy ha a felhasználó ebből a menürendszerből választ, akkor a teljes elérési útvonalat kiírjuk a Form fejlécére és nem csak a választott menüpontnak a nevét. A program indulásakor, a Form OnCreate eseménynél hozzuk létre és töltjük fel a menürendszert.

Ehhez egy rekurzív eljárást alkalmazunk, mely UploadMenu névre hallgat. Itt a path paraméterben kapott alkönyvtárban keresést végzünk és ha újabb alkönyvtárat találunk, akkor ehhez először létrehozunk egy új menüpontot, majd rekurzívan ismét meghívjuk az UploadMenu eljárást, de most már az új alkönyvtárral.

Minden menüpont létrehozásánál az OnClick eseményhez a DoClick eseménykezelőt rendeljük hozzá. Mikor ez fut, akkor egy ciklus segítségével az aktuális menüponttól visszafelé egészen az elsőig végig nézzük, hogy milyen menüpontok vannak és ebből létrehozzuk az aktuális elérési útvonalat.