Delphi - Code Explorer tipp

Ha valaki már megpróbálkozott a Code Explorer használatával a Delphi 4.0-ban valószínűleg a haját tépte mikor átváltott egy másik forráskódra és kezdhette elölről az egyes hierarchia szintek nyitogatását, hogy láthatóvá váljon a lényegi információ. És ezt annyiszor el kell játszani, ahányszor átváltunk egy másik Unit-ra.

Nos ez a korszak véget ért... Ha valaki már megpróbálkozott a Code Explorer használatával a Delphi 4.0-ban valószínűleg a haját tépte mikor átváltott egy másik forráskódra és kezdhette elölről az egyes hierarchia szintek nyitogatását, hogy láthatóvá váljon a lényegi információ. És ezt annyiszor el kell játszani, ahányszor átváltunk egy másik Unit-ra.

Nos ez a korszak véget ért.

Indítsuk el a Registry Editort (Start -> Run -> regedit) és keressük meg a HKEY_CURRENT_USER\Software\Borland\Delphi\4.0\Code Explorer bejegyzést. Itt rengeteg értéket fogunk találni. Ezekkel szabályozhatjuk, hogy a Code Explorer-ben az egyes részek (Private, Public, Published, Uses, Type, stb.) automatikusan láthatóvá váljon mikor átváltunk egy másik Unit-ra. Például a PublicExpand értékét ha 1-re állítjuk, akkor ettől kezdve az adott Unit-ban található osztály Public része automatikusan láthatóvá válik.

A Registry Editor-al óvatosan bánjunk, nehogy véletlenül töröljünk valamit, vagy ne változtassunk meg olyan értéket, amelyről nem tudjuk biztosan, hogy mi célt szolgál. Ha valamit elrontunk, akkor az az adott program újra telepítésével hozható csak helyre. Rosszabb esetben az egész Windows-t telepíthetjük újra.