Delphi - Pascal forráskód konvertálása HTML-be

Pascal 3. rész

forráskód letöltése
Múlt héten befejeztük a pas forráskód konvertálását html-be, most már csak annyi a teendőnk, hogy az eddigi konstans színeket és stílusokat felcseréljük az éppen a Delphi-ben használt aktuális színekre, stílusokra.

Ehhez persze meg kell tudnunk határozni programból, hogy az adott verziójú Delphi esetén mik is az éppen beállított értékek. Ebben pedig a Windows regisztrációs adatbázisa lesz segítségünkre. A HKEY_CURRENT_USER Software\Borland\Delphi\5.0\Editor\Highlight kulcs alatt található a Delphi 5 szerkesztőjének a beállításai. Ezen belül például a megjegyzéshez tartozó adatok a Comment, míg a sztringeké a String kulcs alatt találhatók és így tovább.

Most már csak annyi a teendőnk, hogy ezeket kiolvassuk és az itt talált értékek alapján formázzuk meg a HTML kódban a pascal forrásunkat.
...
  reg:=TRegistry.Create;
  reg.OpenKey('Software\Borland\Delphi\5.0\Editor\Highlight\
      Comment', false);
  FCommentColor:=co[reg.ReadInteger('Foreground Color')];
  FCommentItalic:=reg.ReadString('Italic')='True';
  reg.CloseKey;
...
A mellékelt forrásban nincs minden lehetőség megvalósítva az összes forráskódi elem közül, csak a lényegesebbek. A mellékelt forrást kiegészítve viszont könnyedén pótolható, hogy a megoldás teljes legyen.

Pascal cikksorozat