Delphi - Internet áruház készítése Delphi-vel

Internet áruház 12. rész

forráskód letöltése
A múlt heti résszel befejeződött a web áruház szerver oldali fejlesztése, ezen a héten a karbantartói, rendszer üzemeltetői rendszert készítjük el. A szerver oldali programot mellékeljük WS12.DPR projektként, de változás a múlt héthez képest nem történt, így ennek részleteire nem is térünk ki mostani cikkünkben.

A karbantartói program alapjait a Service.dpr projekt tartalmazza. Használatához szükséges az ASWEBSHOP12 alias, mely a mellékelt Data könyvtárra mutat.

Ez a program lehetőséget biztosít a termékek adatbázisának karbantartására, illetve megjelenítni a rendelt termékeket, vagyis a megrendelés master és detail táblája egyaránt látható lesz.

Ha a termékek lapon módosítjuk az adatbázis tartalmát, vagy új rekordot veszünk fel, akkor ez a változás rögtön megjelenik web lapon is az áruházban. Új rekord esetén ne felejtsünk el új képet is készíteni az adott termékhez, melyet a HTM könyvtárhoz kell csatolnunk. A kép állomány neve a termék azonosító kódja kell, hogy legyen. Pl.: 4.gif.

A program nem tartalmaz különösebben bonyolult technikákat, így részletes bemutatásukra nem térünk ki. A mellékelt forráskód önmagáért beszél.Internet áruház cikksorozat