Delphi - Képernyővédő alkalmazás készítése

Képernyővédő 4. rész

forráskód letöltése
Képernyővédő programunkat ezen a héten azzal a szolgáltatással egészítjük ki, melynek révén a felhasználó előhívhatja alkalmazásunk beállítási lehetőségeit tartalmazó ablakot.

Erre akkor kerül sor, amikor a felhasználó a Képernyő tulajdonságok ablakában a Képernyővédő lapon a Beállítások gombra kattint. Ebben az esetben programunk a /C paraméterrel kerül elindításra. Ezt a Project forrásában rögtön ellenőrizzük is és ennek megfelelően, most nem a Unit1-ben lévő Form-ot hozzuk létre, hanem a Unit2 Form-ját. Ez lesz az a Form melyben a felhasználó elvégezheti képernyővédőnk konfigurálását.
[…]
case i of
  0: begin//setting
   Application.Initialize;
   Application.CreateForm(TForm2, Form2);
   Application.Run;
  end;
  1: begin//password
   Password(StrToInt(s2));
  end;
  2: begin//start
   Application.Initialize;
   Application.CreateForm(TForm1, Form1);
   Application.Run;
  end;
  3: begin//preview
   Application.Initialize;
   Demo(StrToInt(s2));
  end;
[…]
A példa egyszerűségének kedvéért itt most csupán egy sztringet adhat meg a felhasználó, melyet a Windows regisztrációs adatbázisában tárolunk.

Ezek után módosítjuk a Unit1.pas-ban található Draw nevű eljárásunkat, mely a képernyővédő animációjának kirajzolásáért felel. Itt figyeljük, hogy lett-e megadva sztring a Unit2 Form-ján keresztül. Ha igen, akkor a képernyő bal alsó sarkában egyszerűen megjelenítjük azt.

Képernyővédő cikksorozat